Wie is Timmetje Muis

Muis bestaat al zo’n kleine 25 jaar. Bij de oprichting van het bedrijf KKE BV werd muis gepromoveerd tot fax-muis. Hij mocht op zijn fietsje de faxen wat opvrolijken.

Lange tijd bleef dit zijn enige bestaansvorm. Totdat dit kleine illustratieve figuurtje opnieuw de aandacht kreeg en met pen en inkt opnieuw geboren werd en een naam kreeg: Timmetje.


Timmetje heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een Muis die de kleine kinderen met zijn vrolijke uitstraling iets wil leren. Alledaagse dingen die als stimulans moeten dienen hun leefwereld te leren kennen en te verkennen.

Door een samenwerking met St. RCHF (Romanian Children's Humanitarian Foundation) is Timmetje in Roemenië terecht gekomen. Daar leert hij de kinderen in een eenvoudig boekje over basishygiëne. Kinderen in arme families weten niet altijd hoe en waarom het belangrijk is om jezelf en het huis schoon te houden. Veel kinderen en volwassenen worden ziek omdat ze het gewoon nooit goed geleerd hebben.
Dit boekje blijkt heel goed te werken op scholen en mede als vervolg hierop is het Timmetje Muis Educatief Project ontstaan.

Wij proberen met dit project de essentiële basiskennis die kinderen nodig hebben om een goede aansluiting op de basisschool te krijgen, op een speelse en doeltreffende manier aan te bieden door middel van gratis, zelf ontwikkelde materialen. Het is vooral tussen 3 en 6 jaar, dat kinderen cognitief gezien heel open staan om nieuwe dingen te leren.

De materialen zijn vanuit het Nederlands vertaald in het Engels, Duits en Roemeens.
Onder de knop Timmetje Muis Educatief Project staat de volledig informatie over de verschillende achtergronden en huidige stand van zaken van het project.